Fotopuzzel: voor elk wat wils

Nu een Valentijnscadeau ontwerpen

delivery-time-truck
Verwachte leverdatum:
do, 30.11.2023 - vr, 01.12.2023
Valentijnsdag cadeau
Nu een Valentijnscadeau ontwerpen
delivery-time-truck
Verwachte leverdatum:
do, 30.11.2023 - vr, 01.12.2023
fotopuzzel is perfect om je liefde uit te drukken
Nu een Valentijnscadeau ontwerpen
delivery-time-truck
Verwachte leverdatum:
do, 30.11.2023 - vr, 01.12.2023

Meer geschenken om verliefd op te worden, voor hem en haar

Fotopuzzel: voor elk wat wils

Nu een Valentijnscadeau ontwerpen

delivery-time-truck
Verwachte leverdatum:
do, 30.11.2023 - vr, 01.12.2023

Niet alleen bij alle geliefden zorgt een fotopuzzel voor sneller kloppende harten. Naast de partner zal ook de beste vriendin, moeder of de beste collega blij zijn als er aan hen gedacht wordt. Wij denken dat Iedereen wel iemand aardig vindt. Ontdek meer geschenken met hartslaggarantie.

Romantische cadeau ideeën voor Valentijnsdag

Romantische cadeau ideeën voor Valentijnsdag

» Productbeoordelingen:
(2595)
4,72/5,0

Onze fotopuzzel is perfect om je liefde uit te drukken. Het kan ontroerend, buitengewoon, spannend, grappig en romantisch zijn, maar bovenal persoonlijk. Het laat ons herinneringen ophalen en zorgt tegelijkertijd voor meer tijd samen - voor zowel beginners als puzzel professionals zeker het juiste Valentijnsdag cadeau.

 • Kies tussen 48, 100, 200, 500, 1000 en 2000 stukjes, al vanaf 22,99 €
 • Super eenvoudig te ontwerpen
 • Inclusief een liefdevolle op de puzzel afgestemde puzzeldoos
Fotopuzzel Collage als liefdesverklaring

Fotopuzzel Collage als liefdesverklaring

» Productbeoordelingen:
(2595)
4,72/5,0
 • Meer dan één lievelingsfoto? Zet dan een collage op de puzzel
 • Liefdevol ontworpen Layouts voor iedere stemming en ieder aantal foto’s
 • Collages voor al onze puzzelformaten
 • al vanaf 22,99 €
Memo spel voor paren

Memo spel voor paren

» Productbeoordelingen:
(99)
4,78/5,0
 • meer foto‘s– meer ontroerende herinneringen
 • 18 of 36 paar kaarten – Foto‘s van jou en jouw schatje
 • Met individuele spellendoos
 • al vanaf 29,99 € 23,99 €

Romantische boodschappen voor jouw Fotopuzzel Collage

Valentijnsdag gezegde
Valentijnsdag groet
Valentijnsdag gedicht
Valentijnsdag gezegde voor kaart
Valentijnsdag gezegde
Valentijnsdag groet
Valentijnsdag gedicht
Valentijnsdag gezegde voor kaart
de doos titel TOP 10 voor Valentijn

Ter inspiratie:

De doos titel TOP 10 voor Valentijn

 • Jij bent het aller mooiste in mijn leven
 • Wij zijn voor elkaar bestemd
 • Samen met jou is alles mogelijk
 • Jij maakt mij compleet
 • Voor mij ben jij het beste dat bestaat
 • Liefde is home sweet home
 •  Jij bent mijn Valentijn en ik zal er altijd voor je zijn
 • Ik kook voor jou en jij bent het toetje
 • All you need is love
 • Ik wil altijd dichtbij jou zijn

Normaal wordt je foto of collage ook op de puzzeldoos gedrukt. Als je wilt dat het een verrassing blijft totdat de puzzel helemaal is gelegd, dan kun je tijdens het bestellen een puzzeldoos uit de categorie “Dozen zonder voorbeeld erin” kiezen.

 • Veel soorten en kleuren bij de puzzeldozen zonder voorbeeld
 • Het invullen van een tekst op de doos is ook hier mogelijk

De oorsprong van de Valentijnsdag

oorsprong van de Valentijnsdag

Valentijnsdag wordt beschouwd als de dag van de jeugd, familie, geliefden en het geven van bloemen. Er bestaan veel verschillende legenden over de oorsprong van deze dag. De beroemdste is waarschijnlijk die van de Italiaanse priester Valentijn, die geliefden huwde volgens de christelijke rite, ondanks een verbod van de niet-christelijke keizer. Volgens de legende gaf hij de jonggehuwden bloemen uit zijn tuin, en de huwelijken die hij voltrok zouden altijd gezegend zijn geweest met geluk. Hij trouwde ook soldaten die ongehuwd moesten blijven. Daarom werd hij op 14 februari van het jaar 269 terechtgesteld. Sint-Valentijn wordt sindsdien beschouwd als de beschermheilige van geliefden, verloofde paren en imkers. In Engeland en Frankrijk daarentegen heerst de overtuiging dat het begin van de paartijd van vogels precies op 14 februari valt, in het midden van de tweede maand van het jaar. Een andere oorsprong van Valentijnsdag kan liggen in de viering van de Romeinse godin Juno, beschermster van huwelijk en gezin. Volgens de traditie zorgde zij voor de juiste partnerkeuze door haar liefdesorakel. Daarom werden er ter ere van haar op 14 februari bloemen geofferd. Dit ritueel werd later voortgezet met het geven van bloemen aan vrouwen. Verder zijn er tradities van een oud Indiaas festival gewijd aan de huwelijksgod. Op 14 februari is het een oosters gebruik om liefdesgeloften naar je geliefde te sturen.

Andere landen, andere gewoonten - Valentijnsdag tradities

Valentijnsdag tradities

In Japan geven alleen vrouwen pure chocolade aan hun geliefden, vrienden, familieleden, collega's en zelfs de baas. Maar de dames krijgen natuurlijk ook wat. Een maand later, op "Witte Dag", krijgen ze witte chocolade terug van de mensen aan wie ze chocola hebben gegeven. Het volgende gebruik komt oorspronkelijk uit Italië, maar is ook hier populair: Geliefden zetten hun namen op hangsloten en hangen die aan brugleuningen of andere bekende plaatsen. De sleutel wordt dan door hen samen in het water gegooid. Daardoor zal de liefde voor altijd duren. Voor de Finnen gaat Valentijnsdag niet alleen over liefde. Deze dag is ook gewijd aan vriendschap. Anonieme berichten en kleine geschenken worden gestuurd naar mensen die je leuk vindt. De Zweden daarentegen noemen Valentijnsdag "de dag van alle harten". Hier is het traditie om wijngomhartjes als geschenk te geven. In Denemarken worden de geschenken anoniem verzonden en moet de ontvanger de afzender raden. In plaats van rode rozen zijn sneeuwklokjes hier erg populair. Maar ook bloemenhartjes, koekjes en natuurlijk chocolade zijn populaire geschenken. In islamitische landen is Valentijnsdag echter zelfs gedeeltelijk verboden, omdat het oorspronkelijk uit het christelijk geloof stamt. In ons land wordt Valentijnsdag pas gevierd sinds het einde van de 2e Wereldoorlog. Engelsen en Amerikanen brachten het gebruik naar Duitsland aan het eind van de oorlog. In Polen wordt Chełmno beschouwd als de "Stad der Geliefden" omdat er een relikwie van Sint Valentijn wordt bewaard. Valentijnsdag is een grote feestdag hier. In de kerk wordt een herdenkingsdienst voor Sint-Valentijn gehouden en de Polen laten duizenden rode ballonnen opstijgen. De dag wordt afgerond met vele avondevenementen en concerten. In Engeland en Frankrijk geloofde men vroeger dat een jonge vrouw trouwt met de man die zij op Valentijnsdag voor het eerst ziet. De traditie dat vrijers op deze dag zo vroeg mogelijk vertrekken om geschenken af te leveren, duurt tot op de dag van vandaag voort.

Doe het zelf tip voor de Valentijnsdag

Knutseltip
Boodschap voorbereiden
Valentijnsdag creatief
Kaarsje uit het aluminium blikje nemen
Tinker Valentijnsdag
Het lontje door het papier voeren
Doe het zelf tip Valentijnsdag
Kaarsje terug zetten en aansteken

Bij Valentijn hoort romantiek en bij romantiek hoort kaarslicht: als je het belangrijk vindt om je eigen Valentijns cadeau te maken, hebben wij de perfecte aanvulling voor een romantische avond: Theelichtjes met verborgen spreuken & boodschappen die best wel hartstochtelijk zijn.

 • Je hebt nodig: Teelichtjes (Ø 3,80 cm), naald en schaar
 • Layout voor de boodschap drukken en uitknippen
 • In het midden van de boodschap een gaatje prikken
 • Het kaarsje uit het aluminium blikje nemen
 • De boodschap in het blikje leggen en het lontje er door voeren. Daarna het kaarsje weer terug erin doen.
 • Klaar is het zelf gemaakte cadeautje – Na 1-2 uur is het kaarsje vloeibaar geworden en kan de boodschap worden gelezen.