Eigen productie: Puzzel- en spelproductie
Eigen productie: Puzzel- en spelproductie

Eigen productie

Samen met het plezier bij het puzzelen of spelen, staat uw tevredenheid bij ons centraal. Om dit te kunnen bereiken, hechten wij veel waarde aan de kwaliteit. Wij beloven dat ons productassortiment in de hoogst mogelijke kwaliteit wordt geleverd. Dat is onze dagelijkse drijfveer. Onze strategie voor succes is, premium producten in onze eigen fabriek te produceren. Op deze manier hebben wij de mogelijkheid om zelf de kwaliteit van onze unieke producten te bepalen – en dat merkt u meteen bij het puzzelen of bij het spelen van uw spel. Wij zijn zo van ons concept overtuigd, dat wij u 15 jaar garantie durven te geven. Een verdere garantie voor uw tevredenheid zijn onze gespecialiseerde medewerkers, die heel zorgvuldig voor het behouden van de hoge standaard zorgen – van de productontwikkeling tot het productieproces en van de kwaliteitscontrole tot en met de verzending. 

Fotopuzzel unica‘s
Puzzelstansmessen 1000 stukjes

Productontwikkeling

Ieder product begint met een idee. Wij ontwerpen en produceren nieuwe producten of ontwikkelen bestaande producten verder. Centraal daarbij staan de behoeftes van de klanten en het herkennen van trends op de markt  Ook hier speelt het feit dat wij zelf produceren een grote rol, want hierdoor kunnen wij snel op veranderde omstandigheden reageren. Voor het omzetten van geselecteerde productideeën is bij ons een team van projectmanagers, designers en kwaliteitsspecialisten verantwoordelijk. Bij het definiëren van de productkenmerken letten wij speciaal op hoe het er uitziet, hoe het zich aanvoelt en natuurlijk op de levensduur.  Bij ons moet er ook met internationale eisen en bijzonderheden rekening worden gehouden – want wij bieden onze producten intussen in 19 Europese landen, Canada en de USA aan. 

Productieproces

Puzzels produceren is niet zo eenvoudig als men misschien zou denken. Er is gedegen kennis nodig van materiaaleigenschappen en het verwerken van cardboard, fotopapier en lijmen. Vooral de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid als belangrijke succesfactoren zijn in de praktijk niet altijd makkelijk te beheersen. Buiten dat zorgen de moderne digitale druk en handgemaakte stansvormen er natuurlijk voor, dat u ook na jaren nog veel plezier aan onze fotopuzzels heeft. 

Maar hoe wordt er nu eigenlijk van een foto een fotopuzzel gemaakt? Ten eerste bedrukken wij uw foto of fotocollage op duurzaam fotopapier. Vervolgens lijmen we het op speciaal voor ons ontworpen puzzelkarton. In het daaropvolgende stansproces worden de puzzelstukjes gestanst met een gewicht van meer dan een ton. Ten slotte neemt een speciale demontagemachine de puzzel uit elkaar. Op het einde wordt het dan nog een beetje romantisch – Bij de zogenaamde “huwelijksceremonie” worden de individuele puzzeldozen, die in een afzonderlijke productielijn zijn gemaakt, met de zakken met de puzzelstukjes verbonden.

Fotopuzzeldoos drukken Zoom
Fotopuzzel gestanst Zoom
Fotopuzzelstukjes verpakken Zoom
Puzzelstukjes en puzzeldoos samengevoegd Zoom

Verpakking en logistiek

Ook bij de verzending zorgen wij ervoor, dat uw unieke fotoproduct in goede handen is, want ook bij dit proces speelt kwaliteit een rol. Het zou jammer zijn, als onze producten wel door de strenge eindcontrole zouden rollen, maar dan onderweg zouden worden beschadigd. We hebben veilige en milieuvriendelijke pakketten ontworpen die optimaal zijn aangepast aan de respectieve producteigenschappen. Daarbuiten wordt iedere zending door ons verzekerd. Dit betekent voor u, dat wij bij transportschade of bij het verloren gaan van het pakket uw bestelling opnieuw produceren, zonder daarvoor kosten te berekenen. Daarbuiten werken wij steeds weer aan het optimaliseren van de goederenstroom. Onze opzet is: van de productielocatie direct naar de plaats van bestemming, hierdoor kunnen wij korte levertijden aanbieden.

Op maat snijden van het drukwerk Zoom
Verpakte lijsten opgeslagen Zoom
Puzzels op de rolbaan Zoom
Tussenstation voor de gestanste stukjes Zoom
Puzzel op de lopende band Zoom
Puzzelkarton Zoom
Voorgefabriceerde puzzeldozen Zoom
Drukmachine Zoom
Puzzel op weg naar de demontagemachine Zoom
Puzzelstansmessen Zoom