Memo spel

» Productbeoordelingen:
(106)
4,78/5,0
 • Zelf te ontwerpen kaarten
 • Met individuele spellendoos
delivery-time-truck
Verwachte leverdatum:
do, 23.05.2024 - vr, 24.05.2024
delivery-time-truck
Verwachte leverdatum:
do, 23.05.2024 - vr, 24.05.2024
Aantal kaarten
delivery-time-truck
Verwachte leverdatum:
do, 23.05.2024 - vr, 24.05.2024

Productbeschrijving

Wat is er zo bijzonder aan een Memo spel, dat het zowel bij ouderen als ook bij kinderen steeds weer een blijvende indruk achterlaat? Heel gewoon, een Memo spel met eigen motieven is niet alleen een origineel cadeau, maar ook leuk om te doen met de hele familie. Ontwerp je Memo spel met een paar klikken. Van iedere foto worden automatisch twee kaarten gedrukt. Bij het spel gaat het erom te onthouden welke kaarten waar liggen en zo de dubbelgangers te vinden. De spelregels zijn niet te ingewikkeld en voor groot en klein.

Op een speelse manier nog een keer van de foto's genieten

De door jou ontworpen Memo kaarten kunnen goede vrienden, trouwe huisdieren, mooie locaties of grappige strips bevatten - allemaal uit jouw persoonlijke fotoarchief. Hierdoor is het zoeken naar de tweelingkaarten natuurlijk wel heel erg leuk. Zo ben je op een originele manier met jouw foto's bezig en kun je weer eens terugdenken aan die mooie momenten. Het Memo spel met eigen foto's vereist concentratie en een goed geheugen, of zoals de Engelsen zeggen: it keeps your memory sharp.

De spellendoos voor het Memo spel

Heel mooi en lekker makkelijk: de stabiele spellendoos is de beste bewaarplaats voor de Memo spel kaarten. Wij drukken zelfs een door jou gekozen tekst op de doos. Hiermee is jouw Memo spel compleet uitgerust.
Als je het Memo spel met de persoonlijk ontworpen kaarten cadeau wilt geven, kun je de spellendoos ook als cadeaudoos gebruiken. Alleen al het voorbereiden hiervan is leuk om te doen!

 • Individuele spellendoos, in de prijs inbegrepen
 • Met een persoonlijke titel
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Leeftijdsadvies

vanaf 4-6 jaar

Verpakking

Kaartjes in een kartonnen omranding. De kartonnen omranding met de kaartjes bevindt zich in de spellendoos.

Je hebt nodig

18 of 36 digitale afbeeldingen
Je hebt net niet genoeg foto's? Lees dan onze "Tips"

Kleuren Memo spel dozen
Kleuren Memo spel dozen

Maat van de spellendoos:

Maat van de Memo spel doos

33,6 x 23,3 x 3,6 cm

Maat van de Memo kaartjes:

Maat van de Memo kaarten

60 x 60 x 1,75 mm

Achterkant van het kaartje:

Achterkant van de Memo kaarten
Tips & ideeën

Tips & ideeën

Aanbevolen resolutie

De drukkwaliteit van je Memo kaartjes is afhankelijk van de resolutie van jouw foto's. Voor de Memo kaartjes raden wij foto's met een formaat van minstens
810 x 810 Pixels aan.

Belangrijk: Zorg er voor dat er geen gezichten kunnen worden afgesneden. Dubbelklik na de upload op iedere foto. Je kunt dan met ingedrukte muisknop de snijlijnen verschuiven en de personen in het midden van de kaart zetten. Als je foto kleiner is dan de spelkaart, verklein dan het beeldvlak totdat er geen witte lijnen meer zichtbaar zijn. De foto's mogen geen omranding hebben!

Let ook op, dat je foto's niet wazig en vooral niet onderbelicht zijn.

Meer voor minder tip

Wij willen je graag op ons Memo spel met 72 kaartjes als het in verhouding goedkopere alternatief attenderen. Af en toe wordt ons door klanten verteld, dat ze voor dit spel te weinig foto's op hun computer hebben. Wat nu?
Het is niet alleen leuk, maar ook afwisselend om tussen de gezichten ook af en toe eens een kaartje met een schelp, een dier of een bloem te vinden. Als je die niet toevallig op je computer hebt, dan kun je die misschien nog snel fotograferen - per slot van rekening moeten niet alle kaartjes met personen zijn gevuld.

Ontwerp tips

 1. Ontwerp eens een Memo spel met foto's van een bepaald thema voor een party, een vrijgezellenfeest of voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft, een verjaardag, Sinterklaas of de Valentijn. Wedden dat je de show steelt!
  Nog een goed idee: Een Memo spel met foto's van alle familieleden, of de klas of gewoon je vrienden.
   
 2. Nadat je je foto's hebt geüpload, kun je de kaartjes bewerken door op de foto’s in de preview te dubbelklikken. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat er gezichten worden afgesneden.
   
 3. Bii het kiezen van de foto's kies je meteen hoe moeilijk het Memo spel straks te spelen is. Kaartjes met grote eenkleurige achtergronden zijn namelijk makkelijker te onthouden als kaartjes met bonte achtergronden.
Memo spel strategieën

Speelstrategieën

 1. De kaartjes niet dwars door elkaar, maar rij voor rij omdraaien. Anders worden de kaartjes onvermijdelijk vaker dan nodig omgedraaid en dan geef je goede kansen weg.
 2. Rustig blijven. Door stress wordt het geheugen geremd - dat is wetenschappelijk bewezen. Zuurstof geeft het geheugen vaart, dus even diep adem halen en volle concentratie.
 3. Langzaam spelen en niet aan het snelle tempo van de tegenspeler aanpassen. Zo blijft er tijd over de al geziene kaarten weer even voor de geest te halen. Juist kinderen spelen vaak te snel.
 4. Goed opletten als de tegenspeler aan de beurt is. Vaak is iemand alleen geconcentreerd als hij of zij zelf aan de beurt is.
 5. Nooit twee nieuwe (onbekende) kaartjes omdraaien. Hier vind je alleen bij heel groot toeval de dubbelganger.
 6. Beter is: eerst een nieuw (onbekend) kaartje omdraaien, in de hoop dan een kaart te zien waarvan je de dubbelganger nog weet te vinden.

Memo spel varianten

Memo spel met 36 kaarten

36 kaarten

Je laatste spelletje memory® is al weer een tijdje geleden? Prima, dan is ons Memo spel met 36 kaarten de juiste instap voor jou. Combineer speelvreugde met geheugentraining bij een gepersonaliseerd spel. Ga op zoek naar foto dubbelgangers - met persoonlijke foto's is er des te meer aansporing. Het Memo spel met 36 kaartjes is ook geschikt voor tussendoor, op vakantie, bij een verjaardag of om mee te nemen naar het balkon of terras.

Voor alle denkatleten en spellen fans, die niet onderbelast, maar ook niet overbelast willen worden. Kinderen trainen hun geheugen veel beter, als ze kaartjes met foto's van de familie, van vrienden of van hun huisdier zoeken. Bij het omdraaien van de kaartjes wordt bovendien de motorische activiteit bevorderd. Dit geldt trouwens ook voor bejaarden.

Bovendien: het Memo spel met 36 kaarten is een leuk cadeau voor een verjaardag of voor Sinterklaas, maar ook voor andere gelegenheden.

Eigenschappen:

 • Heel grappig en best wel een uitdaging
 • Moeilijkheidsfactor: middel
 • Trainingsfaktor „geheugen": middel
Memo spel met 72 kaarten

72 kaarten

Kom maar op, hoor. Bij de echte geheugenspel experts komen maar liefst indrukwekkende 72 kaarten op de tafel - en die mag natuurlijk niet te klein zijn. Pak ze beet en geef je geheugen een zetje! Juist op koude en donkere dagen zullen de spellenliefhebbers met het Memo spel met 72 kaartjes zich in geen geval vervelen.

Een ideaal cadeau voor jong en oud.

Het Memo spel met 72 kaarten heeft de beste prijs-prestatie verhouding. Tip: de volwassenen kunnen gewoon met alle kaarten spelen en als de kinderen willen meedoen, kan er een deel van kaarten worden weggelaten - zo wordt het eenvoudiger en sla je twee vliegen in één klap.

Eigenschappen:

 • Opwindend en uitdagend
 • Moeilijkheidsfactor: hoog
 • Trainingsfaktor „geheugen": hoog

Beoordelingen

faq

Veel gestelde vragen