Fotopuzzels en spellen nu nog sneller – Vandaag besteld, morgen opgestuurd!

Hoe de puzzel in de lijst komt

De sierlijke aluminium lijst ziet er niet alleen edel uit, deze lijst geeft uw fotopuzzel ook nog eens een voortreffelijke bescherming door de degelijke achterwand en de stevige glasplaat van optimaal geslepen glas*. Het beste is, dat u uw fotopuzzel voor het inlijsten niet hoeft te plakken. Zo kunt u ten aller tijde uw puzzel uit de lijst halen en weer eens opnieuw puzzelen.

Maar hoe krijgt u nu die puzzel netjes in de lijst? Deze vraag zullen wij hieronder beantwoorden.

En zo gaat het:
Zoekt u eerst een stevige ondergrond om op te puzzelen. Om deze ondergrond later te kunnen draaien, mag hij niet veel groter zijn dan de puzzel zelf. Met een ondergrond (bijvoorbeeld een stevig stuk karton) krijgt u de puzzel later makkelijk in de lijst en kunt u tussendoor ook eens een pauze inlassen en de puzzel ergens aan de kant doen.

Voorbeeldpuzzel

1. Hier ziet u onze voorbeeldpuzzel, gelegd op een stuk karton.

Puzzel achter glasplaat

2. Haalt u nu de glasplaat uit de lijst en legt u deze boven op de fotopuzzel.

Achterkant van de puzzel

3. Draait u nu de ondergrond samen met de puzzel en de glasplaat om. Makkelijker is dit, als u het met z’n tweeen beetpakt en omdraait. Zorg ervoor, dat alles goed aangedrukt blijft, zodat de puzzel niet kan verschuiven. Onthoud u hierbij welke kant de bovenkant van de puzzel is ivm de ophanghaak aan de achterkant van de lijst. Als u het geheel met de glasplaat naar beneden hebt neergelegd, kunt u de ondergrond wegnemen. U ziet nu de achterkant van de puzzel.

Achterwand puzzellijst

4. Legt u nu de achterwand van de lijst -met de bevestigingen naar boven- op de puzzel. Let u er wel op, dat de ophanghaak aan de juiste kant is, dus aan de bovenkant van de puzzel. Als het goed is, heeft u dat onthouden. Natuurlijk kunt u uw fotopuzzel –afhankelijk van de foto- zowel horizontaal als ook verticaal ophangen.

Achterwand en lijst vastklikken

5. Legt u nu voorzichtig de achterwand, de puzzel en de glasplaat in de lijst, die u alvast omgekeerd heeft neergelegd.

Clips aan de achterwand

6. Door op elk van de tien sluitingen te drukken kunt u ze in richting lijst schuiven en zo de achterwand achter de richel vastklemmen. Als alle klemmen goed vast zitten bent u klaar. Uw fotopuzzel zit nu veilig in de mooie lijst.

Fotopuzzel in aluminiumlijst

7. Nu nog een ereplaats uitzoeken en de fotopuzzellijst ophangen.

Ingelijste fotopuzzel aan de muur

8. Een fotopuzzel is pas een kunstwerk als hij ook zo wordt gepresenteerd.

*Bij de lijst voor de fotopuzzel met 2000 stukjes maken wij om veiligheidsredenen gebruik van hoge kwaliteit kunstglas.